Saps què és l'optometria?

T'expliquem què és l'Optometria

L’Optometria és una professió lliure, sanitària (no mèdica) i independent a l’assistència primària. S’ocupa de prevenir, detectar i resoldre problemes visuals, millorant l’eficàcia i el rendiment del sistema visual. L’Optometria ha anat evolucionant i professionalitzant-se, impartint-se actualment a la universitat, tant a Grau com a Màster i Doctorat en Optometria.L'Examen Optomètric

L’objectiu de l’examen optomètric és aconseguir el màxim rendiment visual, per tant, cal en tots els casos considerar tant les circumstàncies personals (desenvolupament, edat, salut general, aspectes cognitius), com les circumstàncies ambientals (nivell acadèmic, treball, ergonomia, necessitats esportives i socials, etc.), per posar en context els resultats de l’examen i considerar si això és òptim per a la persona, o quins aspectes i de quina manera cal treballar per aconseguir-los.

DESCOBREIX

En què es diferencien un Optometrista i un Oftalmòleg?

Què és l'Optometria Comportamental i del Desenvolupament?

Hi ha diverses disciplines o filosofies de treball dins de l’Optometria:

OPTOMETRIA CLÀSSICA
Té per objecte detectar i corregir les dificultats refractives que afecten l’agudesa visual de lluny.

OPTOMETRIA FUNCIONAL
Les dificultats visuals són degudes a un mal funcionament visual. En millorar el funcionament visual han de desaparèixer aquestes anomalies.

OPTOMETRIA COMPORTAMENTAL
L’Optometria comportamental avalua el sistema visual integrat a l’individu i les seves necessitats. L’estudi de les condicions ideals per a cada persona tenint en compte allò que fa i sota quines condicions ho fa.

Quines condicions compleix l'Optometrista Comportamental?

L’Optometrista Comportamental-Cognitiu és un professional altament qualificat coneixedor del desenvolupament general de l’individu i de la interactuació de la visió en aquesta generalitat.

Per això, a més de cursar estudis universitaris de Grau, Màster o Doctorat en Optometria, ha de realitzar formació especialitzada en:

Ús de tècniques especials: fototeràpia, filtres per a la lectura i escriptura; prismes posturals; prismes compensatoris, etc.

Sol·licita informació!

Finalitat de la recollida i tractament de les dades personals: gestionar la sol·licitud que realitzes en aquest formulari de contacte.

Drets: Podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en elenamor.optometria@gmail.com així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.

Informació addicional: En http://coemoptometria.com/politica-de-privacitat/ d’http://coemoptometria.com/, trobaràs informació addicional sobre la recopilació i l’ús de la seva informació personal, inclosa informació sobre accés, conservació, rectificació, eliminació, seguretat, i altres temes.