La nostra metodologia

Avaluació del rendiment visual

Es fa a qualsevol edat i consta d’una exploració completa de: salut visual, agudesa visual en visió llunyana i propera, control oculomotor, acomodació, sistema binocular i la seva relació entre ells. L’objectiu és determinar si el rendiment visual es correspon amb la demanda visual del pacient.

La durada de l’avaluació optomètrica és aproximadament d’1 hora.

Examen de desenvolupament motor

Donat que el desenvolupament motor està relacionat amb el desenvolupament visual, és necessari conèixer les interferències per entendre les dificultats visuals.

S’exploren els reflexos primitius, la consciència corporal, l’equilibri, la línia mitjana, el salt coordinat, els patrons de marxa, entre d’altres

Habilitats visuoespacials

Una alteració a les habilitats visuoespacials, produeix confusions de lletres i/o síl·labes, de dreta-esquerra d-b i p-q, de dalt-baix u-n b-p o mixtes a-e b-q-d-p, o davant-darrere 35-53.

La lateralitat permet tenir una consciència interna dels dos costats del cos i saber diferenciar-los. La direccionalitat permet saber interpretar les direccions. La integració bilateral permet conscienciar-se dels dos costats del cos separadament i simultàniament.

Percepció visual

Aprendre a llegir dels 5 als 7 anys:

  • Reconeixament de paraules
  • Record i aparellament de formes
  • Capacitat d’orientació espacial.

 

Llegir per aprendre més de 7 anys:

  • Velocitat i comprensió lectora.
  • Sistemes d’enfoc (acomodació) i de vergències en bon estat maduratiu.

 

Signes i Símptomes d’un Problema de Percepció Visual:

  • S’expressa millor de manera oral que per escrit.
  • Generalitza en excés en classificar objectes.
  • Dificultats a aprendre l’alfabet i en el reconeixement de paraules.
  • Cal·ligrafia deficient.

Integració viso-motora

 

Es fan proves per determinar la motricitat fina. L’ús precís de les mans i els dits i el control del llapis i la seva relació amb el control visual i amb la informació visual processada.

Integració viso-auditiva

Valorem la capacitat d’integrar la informació visual i auditiva rebuda i la seva corresponent resposta oral i escrita.

Sol·licita informació!

Finalitat de la recollida i tractament de les dades personals: gestionar la sol·licitud que realitzes en aquest formulari de contacte.

Drets: Podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en elenamor.optometria@gmail.com així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.

Informació addicional: En http://coemoptometria.com/politica-de-privacitat/ d’http://coemoptometria.com/, trobaràs informació addicional sobre la recopilació i l’ús de la seva informació personal, inclosa informació sobre accés, conservació, rectificació, eliminació, seguretat, i altres temes.